God straft meteen - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Freek Ridder - WaarBenJij.nu God straft meteen - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Freek Ridder - WaarBenJij.nu

God straft meteen

Door: Freek

Blijf op de hoogte en volg Freek

04 September 2010 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Ik had in dagen de eerste goede nachtrust. Op tijd naar bed, geen gekke dingen, wordt je wakker gemaakt door een enorme kracht. Alles schudde en trilde en ik moest me vastklampen aan mijn bedspuilen om niet uit bed te vallen. Mijn roommate schreeuwde op dat moment dat "we're fucked" waren en ik kon een glimlach niet onderdrukken.

De avond ervoor hadden we gezamenlijk gegeten en uitgebreid gepraat en gefilosofeerd over religie en god. Mustafa werkend in Christchurch Hospital is atheïst en gelooft in de evolutietheorie. Het gesprek eindigde met de laatste woorden: "God doesn't exist in any way" waarop ik hem vertelde dat God daar misschien niet zo blij mee was en gekscherend "you better watch your toes from now on, maybe he will punish you".

Ik hoorde op de radio veel getraumatiseerde verhalen van mensen maar wij kwamen al lachend onze kamer uitgelopen toen de schokken voorbij waren.

Gedurende de hele nacht bleven de after shocks komen en ik heb er misschien wel 40 geteld. De aardbeving was zo heftig, 7.4, dat er in de komende 4 weken nog after shocks kunnen volgen.

Om 8 uur toen de zon ging schijnen heb ik de fiets gepakt en ben ik gaan fietsen om de schade te inspecteren. De infrastructuur heeft een aardige klap gehad, veel gaten en scheuren in de weg en het waternet is ook ernstig beschadigd.

Ons huis is niet geraakt en heeft minimale schade aan de tuin. Wel zitten we zonder water de komende misschien wel dagen maar gelukkig doet de stroom het alweer. Ik houd jullie op de hoogte over veranderingen!

Foto's zijn hierbij geupload. Ik houd jullie op de hoogte over veranderingen

Freek

• 04 September 2010 - 00:49

Grace H:

Welkom in New Zealand! haha wat een begin van je reis!!

ik zit op het noorder eiland en heb niks meegekregen van de aardbeving, vandaar dat ik even rond aan het lezen ben. Leuk geschreven en mooie foto's.

iig nog een fijn verblijf

groetjes Grace

• 04 September 2010 - 05:59

P.:

Naar geologische maatstaven gemeten zaten jullie er bovenop. Zulke effecten krijgen we hier niet voor elkaar met het scheppen van een mudje kolen of het vullen van de gasfles.
    Je foto's vullen je verhaal prima aan: er is forse schade. Had op cnn gisteren (=ca 21.30 bij ons) al een foto gezien van een flink beschadigd winkelpand en een bericht over een volledig ingestorte rij woningen.
    Doet me beseffen dat ik nog moet schilderen. We hebben vandaag opnieuw mooi weer, dus ....

Groet,
    P.

• 04 September 2010 - 13:08

Léonie Vanhouten:

Na het bericht over de aardbeving heb ik je ouders gebeld. Gelukkig hoorde ik van je moeder dat alls goed met was en je ook de reis naar NZ goed hebt doorstaan. Omdat onze dochter Margot een hele tijd met haar man in NZ heeft rondgezworven is het ook allemaal een beetje herkenning, tot nu toe.Wij willen je graag blijven volgen en wensen je een heel goed tijd toe daar aan de andere zijde van de aardkloot.
    L.Vanhouten

• 05 September 2010 - 01:46

Sam:

Freekie jongen deze dingen maken we in NL toch allemaal niet zo heel snel mee. Mijn blog is semmos.reismee.nl en ik blog wat minder zakelijk op hyves. Rio is heel vet alleen je moet je kop er wel goed bijhouden hier, zit nu ff in Sao Paulo voor het weekend. Jij hebt Skype ook toch?
    X

• 05 September 2010 - 11:39

Pim:

Damn, dat maak je dan weer even mee! Ik zag trouwens dat je foto op NU.NL staat, hehe!

• 05 September 2010 - 16:55

Jan Pieter En Vera:

We hoorden van Helene dat je nog contact gezocht had met ons voor vertrek (helaas waren we weg), maar dit is wel een heftige manier om onze aandacht te trekken! We hopen (maar horen ook) dat het je naar omstandigheden goed gaat (hij is snowboarden, meldde oma). Volgend weekend in Leeuwarden zullen we het zonder je moeten doen, en dat is jammer. We zouden bijna zeggen: maak er wat van in Christchurch, maar dat is nu niet zo op z'n plaats. Wees ook voorzichtig! groeten, JP en V

• 05 September 2010 - 23:30

Grace H:

Hiya,

Ik zit inmiddels een maandje in NZ
    en ben hier gewoon voor ervaring (ben zelf dierenartsassistente)/ en gewoon voor de reis (niks voor school ofso)
    helaas kom ik amper van de farm en zie alleen het mega kleine dorpje Stratfort. De vulkaan Taranaki wil ik nog gaan beklimmen, maar surfen enz lukt me denk ik niet meer :(
    ook het weer zit niet mee en natuurlijk m'n blessures. op het moment heb ik er erg last van en werken gaat wat moeizaamer. Ik heb familie hier zitten die ik hoop te kunnen gaan ontmoeten. Met de jongste (soort verre achterneef) ga ik het uitgaansleven uittesten in new plymouth en ergens ver in het noorden zit de rest (boeren en dierenartsen) waar ik ook nog een paar dagen heen wil, daar is ook strand dus wie weeet wat ik nog ga doen. Wat erg jammer is is dat ik maar alleen ben hier en dat je dan niet snel iets gaat ondernemen. ik ga niet naar het zuideiland, aangezien mijn vlucht terug op 3 november staat gepland. Heel misschien ga ik me reis verlengen maar dat is nog niet zeker

Liefs Grace

ps. ik hoop dat de aardbeving je reis/ stage niet in de weg staat
    het is een behoorlijke teringzooi daar in CHhristchurch

pps. sorry voor het volspammen van je reactie gebied ;)

• 06 September 2010 - 09:52

Piet Oudhof:

Freek, Dat is wel een heel schokkend begin van je reis. Gelukkig is alles goed met jou. Ik zal regelmatig je reisverslagen lezen. Wens je daar een hele mooie en leerzame tijd toe. En natuurlijk een rustige aarde. Groet,
    Piet Oudhof.

• 07 September 2010 - 10:55

Radio1 - Verzoek:

Beste Freek,

Gelukkig gaat het goed met je. Morgenochtend besteden we aandacht aan de aardbeving op Radio1.

Zouden we je daarvoor mogen bellen? Je kan mailen naar nachtredactiewnl@gmail.com of bellen met +31 6 26 09 61 54.

Dan nemen we contact met je op.

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet.

• 07 September 2010 - 20:38

Nelleke:

Hoi Freek,
    Ik kreeg van je moeder deze site door en ben heel benieuwd hoe het daar met je gaat. Je start is in ieder geval indrukwekkend! Australie en Nieuw-Zeeland stonden altijd hoog op mijn lijstje, maar na jouw vliegervaringen en deze aardbeving komen er wat twijfels. Jij gaat het daar vast geweldig hebben, heel veel plezier en ik blijf je regelamtig volgen. Groeten, ook van Oege,
    pas goed op je jezelf!

• 08 September 2010 - 08:02

Martine:

Doe maar stoer hoor, met je NOS en Radio 1 verhalen ;)
    Als ik alles zo van je hoor en de berichten op internet er nog eens goed op nalees, denk ik wel dat je veel geluk hebt gehad wat betreft schade. Blijkbaar had je de toorn des Gods over je heen geroepen met de discussie van de nacht ervoor haha! Aan beschermengelen had je in elk geval geen gebrek ;)

xxx

• 09 September 2010 - 07:48

Susan:

hey Freek,

hoe gaat het? Heftige foto's zeg! Gelukkig gaat het verder goed met je. Heb je het verder naar je zin daar? En bevalt je stage of ben je nog niet begonnen?
    xxx

• 10 September 2010 - 14:52

Oma:

Lieve Freek,
    Ik heb net je reisverslagen gelezen.Fijn dat het goed met je gaat. Ik hoop dat je nu ook snel aan je stage kunt beginnen.Je moeder houdt mij op de hoogte,misschien spreek ik je nog op skype,
    liefs en een kus, Oma

• 13 September 2010 - 21:35

Wouter & Paulien:

He Freek,

Mooie foto's hoor. Ziet er naar uit dat je al aardig op ontdekkingsreis bent gegaan. Erg herkenbaar voor mij (Wouter). Ik moet er snel maar weer eens heen om het alles weer eens te beleven en dan met Paulien.

Google eens op de KARAMEA HELI-RAFTING en dan de 1 day tour. (kan meestal maar 1-2x per jaar).

Have Fun!